središnja uprava HKD Napredak

Uskoro natječaj za dodjelu stipendija iz Napretkovog fonda

HKD Napredak
15.10.2016.
u 20:55

Na vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika prof. dr. Franje Topića danas je održana I. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Na sjednici je usvojen program rada HKD Napredak s financijskim proračunom za 2017. godinu.

Središnja uprava razmatrala je i pitanje dodjelu stipendija, tako je usvojena Odluka da se za akademsku 2016./ 2017. godinu raspiše Natječaj za dodjelu stipendija iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić-Vladimir Prelog“.

Stipendije će biti dodijeljene za studente viših godina studija koji nisu apsolventi i za studente prve godine, koji prvi put upisuju prvu godinu. Natječaj za dodjelu stipendija bit će uskoro objavljen na službenoj web stranici Napretka www.hkdnapredak.info te u dnevnim novinama.

Središnja uprava donijela je na današnjoj sjednici i Odluku da se podružnica HKD Napredak u Uskoplju financijski podrži s iznosom od 3000 KM u organizaciji „ XX. Uskopaljskih jeseni“. Riječ je o jednoj od najvećih kulturnih manifestacija Hrvata u BiH, a organizira se, između ostalog, s ciljem širenja i očuvanja tradicionalnih vrijednosti, promoviranje kulture i stvaralaštva. Također, s 3000 KM Središnja uprava podržat će organizaciju smotru folklora u Zavidovićima.

Predsjednik Topić informirao je članove Središnje uprave da će Sporazum o suradnji Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" i Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb i Instituta za jezik biti potpisan u ponedjeljak, 17. listopada, a potpisat će ga čelnici ove dvije ugledne kulturne institucije, Franjo Topić i Tatjana Petrić.

"Napredak" će iduće godine 115. obljetnicu svojega osnutka obilježiti u NSK Zagreb, retrospektivnom izložbom plakata i vizualne građe vezane za djelovanje Društva od njegove obnove do danas, priopćeno je iz HKD Napredak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije