Domaljevac-Šamac

Uskoro 50-metarski vodotoranj od pola milijuna KM

19.08.2020.
u 21:13

Općinski načelnik Stjepan Piljić potpisao je ugovor s Federalnim ministarstvom financija o dodjeli potpore iz proračuna FBiH u vrijednosti od 385.000 KM. Od toga je 260.000 KM osigurano projektnom aplikacijom za izgradnju vodovodne mreže u naselju Domaljevac, a 125.000 KM dodijeljeno je kao potpora proračunu za ublažavanje posljedica pandemije. piše Večernji list BiH.

Na temelju odluke Vlade FBiH o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom za 2020. raspoređeno je 20,000.000 KM za sufinanciranje projekata na koje su se općine bile dužne prijaviti, a 10.000.000 KM na ime dodjele financijske pomoći proračunima gradova i općina u sanaciji posljedica pandemije, objašnjavaju u općinskome poglavarstvu.

- Drago mi je da je Vlada FBiH prepoznala potrebe naše općine i odobrila sredstva za projekt izgradnje vodovodne mreže. Potpora će nam omogućiti da dovršimo ugovorene radove i nastavimo s izgradnjom novih dionica. Ostatak sredstava odobren je u jednakom iznosu svim općinama i nadam se da će biti dovoljan kako bismo omogućili financijsku održivost i prebrodili ovu 2020. godinu koja je već teška - istaknuo je Piljić.

Projektu potporu, uz Vladu FBiH, daje Vlade RH i PŽ, resorna županijska i federalna ministarstva te organizacija UNDP. Uskoro će tako u Domaljevcu poniknuti vodotoranj visine 50 m i zapremine 270 m3 vrijednosti veće od pola milijuna KM, a užurbano se radi usporedo i na pružanju prve faze dionice vodovodne mreže u dužini od 2,4 km. Navedena dionica kreće od vodocrpilišta prema središtu Domaljevca, duž Ulice posavskih branitelja do križanja s Ulicom Josipa bana Jelačića.

Vrijednost ugovorenih radova je oko 340.000 KM. U tijeku je i natječajna procedura za izgradnju vodovodne mreže u poduzetničkoj zoni dužine oko 1,1 kilometar, vrijednosti oko 180.000 KM, a većina sredstava za taj projekt osigurana je od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?