TRAVNIK

Uravnotežiti odnos onoga što poslodavci izdvajaju, kroz poreze i doprinose

02.11.2017.
u 16:28

U Travniku je danas održana javna rasprava o tekstovima federalnih zakona o porezu na dohodak, o doprinosima, te o porezu na dobit, a u organizaciji Udruge poslodavaca Federacije BiH, Gospodarske komore Federacije BiH, Vijeće stranih investitora i Udruge predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH, javlja Fena.

Predsjednik Udruge gospodarstvenika Srednjobosanske županije Kemal Čolak kazao je novinarima da je stav poduzetnika toga područja da je potrebno doći do rezultata koji će biti prihvatljivi, kako za poslodavce, tako i za vlast.

- Želimo da se uravnoteži odnos onoga što poslodavci izdvajaju, kroz poreze i doprinose. Danas smo raspravaljali o tri ključna zakona, kad je riječ o potrebi da se čim prije smanji siva ekonomija i crno tržište, te da se poveća zapošljavanje i investiranje. Poznato je to da, ako uzimate prevelike poreze, da će određeni poslovni subjekti pribjegavati sivoj ekonomiji i zapošljavanju na crno. Zbog toga je naš cilj da uravnotežimo situaciju na način da dobijemo optimalna izdvajanja po svim osnovama - kazao je Čolak.  

Kako je kazao Zlatan Dedić iz Udruge poslodavaca Federacije BiH, javne rasprave su, do danas održane u pet gradova, te je ocijenjeno da nacrti zakona o porezu na dohodak, te zakona o doprinosima ne dovode do rasterećenja gospodarstva i poslodavaca. 

Javna rasprava je, kako je rečeno, organizirana usljed izraženih interesa za razmjenom mišljenja, primjedbi, informacija, te potrebe da se ukaže na važnost donošenja provodivih, fleksibilnih i optimalno prihvatljivih zakona.

Kako su istaknuli iz Udruge poslodavaca FBiH, riječ je o vjerojatno najvažnijim zakonima za radnike i kompletno gospodarstvo u Federaciji BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?