Društvena odgovornost

Zaposlenici Centralne banke BiH prikupili 39.442 KM za pomoć najosjetljivijima

16.06.2020.
u 17:22

Zaposlenici Centralne banke Bosne i Hercegovine, želeći iskazati društvenu odgovornost i solidarnost prema najosjetljivijim kategorijama koje trpe posljedice pandemije Covida-19, dobrovoljno su izdvojili postotak od svojih osobnih primanja i na taj način prikupili 39.442 KM.

Humanitarna akcija je okončana transferom prikupljenih sredstava na račune Crvenog križa Brčko distrikta BiH, Crvenog križa Republike Srpske, Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, S.O.S. Dječijeg sela, Udruženja "Pomozi.ba", Narodne kuhinje Stari Grad Sarajevo, Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", Dječijeg doma "Egipatsko selo" Mostar i "Majčinog sela" Međugorje.

- Svjesni težine situacije koja je prouzrokovana pandemijom koronavirusa na ovaj način smo još jednom iskazali društvenu odgovornost i solidarnost s našom zajednicom. Iskreno se nadam da će donirani iznosi biti od pomoći svima onima kojima je potrebna - kazao je guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije