sredstva

Uplaćena sredstva za osiguranje vjerskih službenika

18.07.2017.
u 13:53

Na račune vjerskih zajednica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji danas su uplaćena sredstva koja je Vlada HNŽ osigurala u svrhu zdravstvenog osiguranja vjerskih službenika za 2017. godinu koji nisu osigurani po drugom temelju.

„Današnjom uplatom na račune vjerskih zajednica, okončali smo aktivnost za koju sam se osobno zalagao od samog preuzimanja dužnosti predsjednika Vlade. Ovo pitanje trebalo je biti realizirano puno ranije, ali očigledno u prijašnjim sazivima nije bilo mogućnosti za njegovim rješavanjem. Prilično je neshvatljivo da u zajednici u kojoj živimo i radimo imamo regulirano zdravstveno osiguranje svim kategorijama, dakle zaposlenima i nezaposlenima, potom primjerice studentima, prognanima i drugima, a da značajan broj vjerskih službenika nije bio osiguran. Vlada HNŽ je kontinuiranim dijalogom s odgovornim osobama koje zastupaju vjerske zajednice, iznašla rješenje da i ti ljudi koji imaju iznimno bitnu ulogu u društvu, a nisu osigurani po drugom temelju, konačno imaju riješeno zdravstveno osiguranje. Mišljenja sam kako bi i druge županijske vlade trebale postupiti na jednak ili sličan način sve dok, sukladno Zakonu o slobodi vjere i pravnoga položaja crkava i vjerskih zajednica u BiH, Vijeće Ministara BiH ne riješi ovo pitanje“, istaknuo je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije