široki brijeg

Upaljene svijeće kod spomenika dr. Franji Tuđmanu

10.12.2019.
u 11:19

Paljenjem svijeća kod spomenika smještenog ispred zgrade Gradske uprave u Širokom Brijegu obilježena je 20. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Svijeće su upalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade ŽZH-a Zdenko Ćosić i predstavnici drugih razina vlasti.

 

Spomenik dr. Franji Tuđmanu, djelo Kažimira Hraste, ispred zgrade Gradske uprave u Širokom Bijegu podignut je 2003. godine u povodu četvrte godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika koji je bio osvjedočeni prijatelj Širokog Brijega i borac za ostvarivanje nacionalnih prava Hrvata u BiH. Širokobriježanin Gojko Šušak, čiji se spomenik, rad Kuzme Kovačića, nalazi u neposrednoj blizini, bio je najbliži suradnik dr. Franje Tuđmana. Hrvati BiH nakon dva desetljeća od njihove smrti sve više su svjesni njihove povijesne uloge u borbi za opstojnost i ostvarivanje konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH u vrijeme velikosrpske agresije i tadašnjih burnih političkih previranja.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?