SARAJEVO

UO UNO usvojio niz pravilnika i odluke o ulaganjima u granične prijelaze BiH

09.12.2022.
u 15:38

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH na današnjoj 57. sjednici usvojio je više podzakonskih akata koji se odnose na primjenu Zakona o trošarinama u BiH.

Usvojeni su Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama u BiH, te izmjene i dopune Pravilnika o trošarinskim markicama za duhanske prerađevine, alkoholna pića, voćnu prirodnu rakiju, kavu i vino.. 

Na današnjoj sjednici članovi UO usvojili su niz odluka koje se odnose na višegodišnje projekte namjenjenih za izgradnju graničnih prijelaza.

Sukladno propisanim zakonskim rokovima UO UNO danas je usvojio i Odluku o kompenzatornoj kamati za razdoblje 1. 1. 2023. do 30. 6. 2023. godine, a ova kamata je nepromijenjena i iznosi 12%. 
 
Svi ovi podzakonski akti bit će objavljeni u „Službenom glasniku BiH“ i na web stranici UINO kako bi korisnici mogli biti upoznati s novim propisima. 

UO UNO podržao je na današnjoj sjednici mišljenje na prijedlog odluke o utvrđivanju Carinske tarife za 2023. godinu koju predlaže Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. 

Također, Upravni odbor pozitivno se izjasnio o Programu rada za 2023. godinu, a prihvaćena su  izvješća o izvršenju proračuna UNO za prošlu i prvih šest mjeseci ove godine, kao i korigirani zahtjev za dodjelu sredstava za UNO iz proračuna za iduću godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?