SARAJEVO

UNO: Dokumentacija o uvozu respiratora nije zagubljena, SIPA je izuzela originale

13.07.2020.
u 14:28

Povodom današnjih aktivnosti pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u carinskoj ispostavi Međunarodnog aerodroma Sarajevo reagirali su iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Glasnogovornik ove institucije Ratko Kovačević kazao je da dokumentacija o uvozu 80 respiratora u BiH, čiji je uvoznik kompanija "FH Srebrena malina" d.o.o., se nije zagubila.

"Istražitelji su bili u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo i izuzeli su originalnu dokumentaciju, koja im je potrebna u postupku, što mi je potvrdio šef ove carinske ispostave. Dakle, dokumentacija nije zagubljena", kazao je Kovačević.

Ranije je portal Klix.ba objavio kako pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog spornog uvoza respiratora iz Kine ponovno pretresaju carinsku ispostavu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a da se pretres vrši jer se, prema nezvaničnim informacijama, zagubila dokumentacija od prve pošiljke respiratora, kad ih je uvezeno 80 komada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije