Država oštećena za desetke milijuna KM

UNO BiH Tužiteljstvu podnio 160 prijava zbog neplaćanja PDV-a

07.04.2017.
u 07:00

Prema podacima koje je nedavno objavio Večernji list, više od 16.000 tvrtki u Bosni i Hercegovini duguje 366 milijuna maraka PDV-a. Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) poduzela je dodatne korake kako bi pokušala naplatiti taj dug. UNO BiH je već ranije dostavio kompletne informacije Tužiteljstvu BiH kad su u pitanju svi oni dužnici čiji dug prelazi 100.000 KM.

Detaljna objašnjenja

U tim informacijama detaljno je objašnjeno za svakog pojedinačnog dužnika kako je dug nastao, koje sve metode prinudne naplate su pokušane u cilju naplate duga i što je sve poduzeto. - Poslije toga krenuli smo i u pripremu svih informacija za Tužiteljstvo BiH i za sve one dužnike čiji je dug ispod 100.000 KM. Naravno, na Tužiteljstvu BiH je procijeniti u kojim slučajevima će poduzimati određene istražne radnje i eventualno ići u smjeru podizanja optužnice za počinjeno kazneno djelo iz oblasti neizravnih poreza. U svakom slučaju, službenici UNO-a su na raspolaganju Tužiteljstvu BiH za sve daljnje postupke i radnje, rekao nam je glasnogovornik UNO-a BiH Ratko Kovačević. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?