nakon završenog tiskanja

Uništene ploče korištene za tiskanje glasačkih listića za Opće izbore

26.09.2018.
u 14:23

Uništavanje tiskarskih ploča i škart papira izvršeno je nakon što je završen posao tiskanja glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. listopada

U prostorijama grafičko-izdavačkog preduzeća “Atlantik BB” u Banjoj Luci danas su uništene tiskarske ploče koje su korištene za tiskanje listića, kao i maklature (škart) papira korištenog za tiskanja glasačkih listića.

Uništavanje tiskarskih ploča i škart papira izvršeno je nakon što je završen posao tiskanja glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. listopada. 

Osim predstavnika Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, tom događaju su nazočili i akreditirani promatrači njihovog rada.

Tiskanje glasačkih listića za više od 3,3 milijuna birača koji imaju pravo glasa na Općim izborima u BiH 7. listopada počelo je još u kolovozu. 

Iz SIP-a BiH tada je priopćeno da će se tiskati oko 14 milijuna glasačkih listića (četiri glasačka listića po biraču za četiri razine vlasti po entitetu).

Posao tiskanja u vrijednosti od 1.160.500,77 KM je dobila grupa ponuđača predvođena tvrtkom „Atlantik BB“ d.o.o. Banja Luka (NIGD „Dnevne nezavisne novine”, "Grafomark",  "Atlantik" i Javno poduzeće „Službeni glasnik Republike Srpske“), kao jedini ponuđač.

- Proces tiskanja i pakiranja glasačkih listića je najzaštićeniji segment izbornog procesa i odvija se pod kontrolom SIP-a BiH i video nadzorom, a sam glasački listić osim vodenog žiga sadrži i druge sustave zaštite koji jamče potpunu zaštitu procesa – priopćeno je ranije iz SIP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?