Crnadak primio Narayan

UNICEF intenzivno raditi na promociji cijepljenja djece u BiH

UNICEF
03.11.2016.
u 20:08

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu predstavnicu UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu Gitanjali Narajan (Geetanjali Narayan), koja je tom prilikom ministru uručila akreditive.

Ministar Crnadak je poželio dobrodošlicu novoimenovanoj predstavnici UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu, te izrazio nadu da će tijekom njezinog mandata suradnja ovog UN-ovog programa s relevantnim predstavnicima bh. vlasti biti na najvećoj mogućoj razini. 

Govoreći o prioritetima djelovanja UNICEF-a u BiH Narajan je naglasila da je to rad na projektima ranog razvoja djece. Posebno je naglašeno djelovanje na promociji cijepljenja jer, prema dostupnim informacijama, u BiH se cijepi nešto više od 60 posto djece, što je u svakom slučaju nedovoljno. Prema mišljenju predstavnice UNICEF-a Narajan, nedovoljan posttak cijepljenja djece se ne može tražiti u ekonomskim razlozima, već isključivo u nedostatku pravilne informiranosti o cjepivu, kako roditelja, tako i pojedinih zdravstvenih radnika. Zbog toga će UNICEF u narednom razdoblju intenzivno raditi na promociji cijepljenja djece u Bosni i Hercegovini, osobito među romskom populacijom, gdje je postotak cijepljenja djece zabrinjavajuće nizak.

Ministar Crnadak je naglasio da će Ministarstvo vanjskih poslova BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, pomoći, koliko je to moguće, realizaciju ovih projekata UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz MVP BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?