Zvizdić – Al Saud

Unaprijediti suradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture

17.07.2018.
u 14:09

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, predsjednikom Generalnog komiteta Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe.

Zvizdić se zahvalio na svemu što je Kraljevina Saudijska Arabija učinila za građane BiH. Izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima i istaknuo značaj daljnjeg intenziviiranja saradnje u svim segmentima.

Tijekom razgovora, rečeno je da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na poboljšanju suradnje u oblastima turizma i prehrambene industrije.

Zvizdić je rekao da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale, posebno u segmentima zimskih sportova, planinskog, banjskog, seoskog, vjerskog, pomorskog ili kulturnog turizma. Rekao je i da je potrebno unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture.

Princ Salman je rekao da postoji značajan prostor za suradnju i istaknuo veliki interes za investiranje u BiH. Naglasio je i značaj regionalne suradnje i opredijeljenost Kraljevine Saudijske Arabije da i dalje potiče miran suživot svih naroda.

Sastanku je nazočio i veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdulah Mominah, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?