Upozorenje o stanju poljoprivredne proizvodnje u BiH

Umjesto BiH, oko 200 mil. KM poticaja poljoprivredi iz EU moglo bi otići u Srbiju

Poljoprivrednici
23.09.2017.
u 09:00

Ako žurno na političkom i operativnom planu sve razine vlasti u BiH nešto ne naprave, bh. poljoprivrednici mogli bi ostati bez više od 200 milijuna eura sredstava koja im trebaju stići kroz projekt EU-a pod nazivom “Instrument for Pre-Accession Assistance for Rural Development”.

Godišnje izvješće

Ovakva upozoravajuća poruka predstavnicima vlasti u BiH poslana je i kroz godišnje izvješće iz oblasti poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja za BiH za 2016., a njegov podnositelj je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. U tom dokumentu, napravljenom na gotovo 120 stranica, između ostalog, stoji kako je 1. lipnja 2015. godine stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, što je trebalo biti dodatan poticaj za dogovore oko IPARD operativne strukture u BiH, posebice zbog činjenice da je Europska komisija inzistirala na dodatnoj liberalizaciji bh. tržišta, a time i smanjenju postojeće razine zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje, dogovor nije postignut.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?