Mehmedalija Rapa

Umirovljenici razočarani, prosvjedi su i dalje mogući

09.05.2017.
u 15:40

Umirovljenici u Federaciji BiH razočarani su otkazivanjem današnje sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta na kojoj je trebalo biti govora o novom zakonu o mirovinsko-invalidskom osiguranju FBiH.

"Ovo je još jedna potvrda da se političke i vladajuće strukture ne mogu dogovoriti o budućnosti umirovljenika i mirovinskog fonda što je za nas neprihvatljivo", rekao je za Radiosarajevo.ba predsjednik Saveza umirovljenika FBiH Mehmedalija Rapa.

Sjednica Doma naroda prekinuta je i prošlog četvrtka nakon svađe zastupnika, te je odgođena do daljnjeg, zbog čega su u Savezu umirovljenika FBiH zabrinuti da, ako se zakon uskoro ne donese, neće se ni moći implementirati od 1. srpnja. 

"Tražit ćemo donošenje zakona po hitnom postupku kako bi se on mogao implementirati od 1. srpnja", rekao je Rapa. 

Prema neslužbenim informacijama, sjednica je odgođena zbog toga što još uvijek nema dogovora između stranaka o visini koeficijenta obračuna mirovina prema ovom Zakonu.

Kako je kazao Rapa, umirovljenici su zahtijevali povećanje mirovina za deset posto za one koji su umirovljeni do 31. srpnja 1998. godine.

Rapa je istaknuo kako u Savezu razmatraju i da zahtjev da se povećane mirovine isplaćuju od 1. srpnja pomjere do Nove godine kako bi Vladi dali prostora da iznađe rješenja za mirovinski fond.

Na sjednici Saveza umirovljenika FBiH nedavno je dogovoreno da će biti organizirani veliki prosvjedi ako Vlada FBiH ne ispuni njihove zahtjeve, ali kako je naveo Rapa, o mogućim prosvjedima dogovarat će se na sjednici Izvršnog odbora koja će se održati 25. svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?