stipendija

Umirovljeni profesor iz Zagreba dr. Šimun Križanac uplatio iznos jedne godišnje stipendije

11.01.2018.
u 13:27

U drugoj polovici prosinca prošle godine općina Tomislavgrad objavila je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Općine Tomislavgrad u akademskoj 2017./2018. godini. Dodjeljuje se 28 novih stipendija (53 ukupno) a studenti se prijavljuju  na natječaj za dodjelu stipendija  za  jednu od četiri kategorije stipendija: kategorija I. – stipendije za   učenike  generacije srednje škole iz prethodne godine ako su upisali redoviti  studij (2 stipendije), kategorija II. - stipendije za studente  koji su prvi put upisali prvu godinu  studija – Brucoši (13 stipendija), kategorija III.  - stipendije za studente  deficitarnih zanimanja (3 stipendije), kategorija IV. – stipendije za redovite studente druge i viših godina studija (10 stipendija).  Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2017./2018. godinu i isplaćivat će se u devet jednakih mjesečnih rata, počevši od 1. listopada 2017.godine.  Visina mjesečne stipendije iznosi 150,00 KM.

 

Nakon što je na stranicama općine Tomislavgrad pročitao tekst natječaja, putem službene mail adrese općini Tomislavgrad obratio se  dr. Šimun Križanac, umirovljeni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu (rođen u Vedašiću, općina Tomislavgrad), koji je u dopisu naveo kako je „odlučio donirati iznos jedne stipendije studentu druge godine studija,  prema važećim pravilima dodjeljivanja“. Rečeno, učinjeno! Dr. Križanac je odmah uplatio iznos godišnje stipendije (1350 KM) i najiskrenije mu se zahvaljujemo na nesebičnome daru koji će sigurno dobro doći nekome od studenata koji su se prijavili na spomenuti natječaj.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?