Razgovor s Ivanom Lončarom, predsjednikom OV-a Posušje

Ulažemo u infrastrukturu kako bismo bili poželjni ulagačima

18.01.2017.
u 07:00

Općina Posušje planira pokrenuti niz projekata koji bi rezultirali zapošljavanjem ljudi, ostankom mladih i razvojem gospodarstva. Što su prioriteti, ali i problemi ove općine, u intervjuu govori predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

Već drugi ste mandat izabrani za predsjednika OV-a Posušje. Možete li se osvrnuti na prošli mandat, što je najviše obilježilo rad OV-a?

- Dosta smo doprinijeli razvoju općine Posušje prilikom donošenja odluka u nadležnosti Vijeća. Prije svega mislim na usvajanje regulacijskih planova kao što su: “Granični prijelaz Osoje”, “Autobusni kolodvor Bakuline njive”, “Meljakuša 2 - zgrada EP HZ HB” i drugi. OV je donio nekoliko bitnih odluka koje su zaustavile daljnje povećanje dugova Općine prema dobavljačima, a donesene su i odluke koje su stabilizirale financijsko stanje u Vodovodu. Uložili smo dosta sredstava za uređenje Posušja, poboljšanje cestovne infrastrukture, širenje vodovodne mreže te za rekonstrukciju javne rasvjete na području općine i uvođenje štedljivijeg načina grijanja u školama i u samoj zgradi Općine. Velik značaj dali smo i kulturno-sportskim zbivanjima koje, uz pomoć brojnih udruga i volontera, uglavnom organizira Općina. Nakon ove četiri godine možemo s ponosom reći da je manifestacija pod nazivom “Posuško lito” najposjećeniji događaj u okruženju.

Kakav je odnos unutar Vijeća, je li se promijenio odnos vijećnika?

- Značajno se promijenio odnos u broju vijećnika koje pojedine stranke imaju. Od 21 vijećnika, HDZ BiH ima 13, HDZ 1990. tri, HDU dva, HNL dva i HSS BiH jednog vijećnika.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije