SŽ i HBŽ

Ukinuto skraćeno radno vrijeme trgovinama

24.04.2020.
u 18:37

Naredba o skraćenom radnom vremenu trgovina u  Sarajevskoj županiji u donesena s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa stavlja se izvan snage, potvrdila je za Klix.ba zapovjednica Stožera Civilne zaštite Sarajevske županije Nihada Glamoć. Ovakva odluka donesena je i u Hercegbosanskoj županiji. 

Županijski stožer zasjedao je danas nakon što je Stožer civilne zaštite FBiH donio odluku da se ukida policijski sat u ovom entitetu.

Novom odlukom obuhvaćene su sve trgovine kojima je dozvoljen rad u ovoj županiji. Trgovine će raditi u okviru uobičajenog radnog vremena, a trgovinama poput benzinskih crpki dozvoljen je i 24-satni rad, onima kojima je takvo radno vrijeme bilo i ranije.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas.

Načelnik Federalnog stožera CZ Fahrudin Solak kazao je da je i u HBŽ donesena odluka o ukidanju skraćenog radnog vremena trgovina kojima je dozvoljen rad.

Iako je ukidanje policijskog sata odluka Federalnog stožera civilne zaštite, odluku o ukidanju skraćenog radnog vremena trgovina donose županijski stožeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?