Stožer civilne zaštite

HNŽ i ZHŽ ukinuli odluku o zabrani kretanja između gradova i općina

policija promet
23.04.2020.
u 15:28

Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) donio je odluku o stavljanju izvan snage zapovijedi koja se odnosi na zabranu kretanja građana izvan mjesta prebivališta.

Istaknuto je kako je ta zapovijed, prema mišljenju medicinske struke, ali i pokazateljima na terenu, polučila značajne rezultate. Mišljenje je zdravstvene struke kako se, uz poštivanje ostalih zapovijedi i mjera, ona može staviti izvan snage, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Iz Stožera su pozvali građane da na isti način, kao i do sada, dosljedno i odgovorno poštuju sve zapovijedi koje su i dalje na snazi kako bi se dodatno poboljšalo epidemiološko stanje u HNŽ-u što je preduvjete za daljnje ublažavanje restriktivnih mjera donesenih u cilju suzbijanja epidemije covid-19.

I Stožer CZ ŽZH donio je Odluku o stavljanju izvan snage “Zapovijedi o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u Županiji Zapadnohercegovačkoj” kao rezultat poboljšanja epidemiološke situacije. Stožer će nastaviti pratiti razvoj epidemiološke situacije i donositi odluke sukladno razvoju situacije.

I dalje ostaju na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina.

U narednim danima dodatno će se postrožit kontrola osoba koje se nalaze u samoizolaciji i kontrola zabrane kretanja građana od 20 do 5 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije