Republika Srpska

Ukinuta obveza nošenja maski na otvorenom

REUTERS
02.06.2020.
u 18:31

Stožer za izvanredne situacije Republike Srpske ukinuo je mjeru obveznog nošenja zaštitnih maski na otvorenom prostoru, navodi se u priopćenju sa 41. sjednice ovog tijela.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, priopćeno je. Stupanjem na snagu ovog zaključka prestaje obveza korištenja zaštitne maske na otvorenom prostoru.

"Ostaje obveza građana da se u zatvorenim prostorijama, osim zaštitne mjere fizičkog odstojanja od dva metra i korištenja zaštitne maske, pridržavaju uputstva Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja", priopćeno je.

Također, ukinuta je obustava javnog prijevoza osoba.

"Prijevoznici koji obavljaju prijevoz osoba su dužni organizirati rad u skladu s Uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ i mogućnošću reduciranja broja polazaka na autobusnim linijama u skladu s potrebama", priopćeno je. I ovaj zaključak stupa na snagu odmah.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije