Borovac, Ramić i Čordaš

Ujediniti sredstva i projekte za povratak

borovac
16.09.2016.
u 15:35

Na poziv državne ministrice za ljudska prava i izbjeglice Semihe Borovac danas je u Sarajevu održan sastanak s entitetskim ministrima raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem i Davorom Čordašem i njihovim suradnicima.

Sastanak je iniciran s ciljem provedbe zaključaka Parlamentarne skupštine BiH kojim se od nadležnih institucija traži ubrzana provedba aktivnosti iz Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma, podsjeća na obvezu financiranja zajedničkih projekata povratka te uspostavu evidencije o međunarodnim donacijama u svrhu provedbe Aneksa VII, kao i promtno rješavanje pitanja kolektivnih centara uz redovno izvještavanje o svim aktivnostima koje se poduzimaju na ovom planu.

Ministrica Borovac je istaknula kako je neophodno voditi jedinstvenu politiku i plan rješavanja problematike povratničke populacije te detaljno rzjasniti uloge nadležnih institucija i uspostaviti mehanizme koji će jamčiti brže rješavanje preuzetih obveza.

Također, u skladu sa zaključkom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH neophodno je precizirati financiranje Fonda za povratak BiH, odnosno da se ispoštuje zakonska obveza da izvori njegovog financiranja budu proračunska sredstva države, oba entiteta i Brčko disktrikta BiH.

Postignuta je puna suglasnost ministara po ovim pitanjima te se u narednom razdoblju očekuje intenzivnija i efektnija suradnja u cilju rješavanja gorućih problema povratničke populacije, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije