Akcija 'Inpact'

Uhićene u Mostaru razdvojilo, jedan u Zenicu, drugi u Sarajevo...

zatvor
26.11.2020.
u 07:20

Rijad Dumpor i Dženan Demirović koji su prije dva dana uhićeni u sklopu velike policijske akcije "Inpact" koja se odvijala u Mostaru, prebačeni su večeras u Kazneno-popravni zavod Sarajevo.

Tu informaciju je za Klix.ba potvrdio direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević navodeći da je to odluka Županijskog suda u Mostaru.

"Radi se o pritvorskom predmetu i podaci koje ja posjedujem na osnovu kojih su oni došli u zatvor u Sarajevu je da im je određen pritvor u trajanju od mjesec dana", kazao je Zubčević.

Inače, kako nam je pojasnio, o prebacivanju osumnjičenika u bilo koji zatvor na području Federacije BiH odlučuju sudovi, koji u komunikaciji s Ministarstvom pravde osiguravaju da se aktivnosti što brže i kvalitetnije provode te da se stvore uvjeti za što efikasniju istragu, ali i da da se tijekom pandemije, zbog epidemioloških mjera, osigura ograničen broj osoba u prostorijama.

Još nekoliko uhićenih u ovoj akciji je prebačeno u zatvor u Zenicu. I Sado Đugum, jedan od uhićenih u akciji "Inpact", također je trebao biti prebačen u KPZ Zenica.

Također, kako neslužbeno saznaje Klix, iz akta koji je upućen u Sarajevo i Zenicu, uočljivo je da je zbog sukoba klanova i veza njihovih pripadnika riskantno da svi uhićeni budu pritvoreni u Mostaru.

Dumpor i Demirović, prema saznanjima, terete se za počinjenje niza kaznenih djela.

Osim njih dvojice uhićeno je još osoba, a svi oni su se prije prebacivanja nalazili u prostorijama FUP-a u Mostaru. Kako saznajemo, osim Dumpora, Đuguma i Demirovića, u ovoj akciji su uhićeni i Miran Voljevica, Edhem Memić i Vedran Drljević.

Sumnjiče se za kaznena djela organiziranog kriminala, iznude, prevare, trgovine narkotičkim sredstvima i otmice.

Akcija je rađena po nalogu Tužiteljstva HNŽ-a, a glasnogovornica FUP-a Marina Zović ranije je za naš portal kazala da su osumnjičene osobe višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije