DEMOKRCIJA U TURSKOJ:

Uhićen glavni urednik oporbenog lista Cumhuriyet

dsgfd
31.10.2016.
u 12:40

Turska policija uhitila je glavnog urednika oporbenog dnevnika Cumhuriyet, objavila je danas novinska agencija Anadolija, dok televizija CNN Turk javlja da je izdano 13 naloga za uhićenje novinara i direktora tog lista.

Glavni urednik lista Murat Sabuncu je uhićen, a vlasti tragaju za Akinom Atalayem, predsjednikom Upravnog odbora, i novinarem  Güray Öz dodala je turska agencija. Anadolija je navela da su stanovi Atalaya i Öz pretreseni.

Prema navodima turskih dnevnih listova,  Guraj Güray Öz već je u pritvoru.

Prema provladinom dnevniku Sabah Daily operacija koja se sprovodi protiv Cumhuriyeta je u okviru  istrage oko aktivnosti tog lista vezanih za pokret Fetulaha Gulena, koga turske vlasti optužuju da je organizirao propali puč od 15. srpnja, i za kurdske aktiviste.

Velike čistke sprovedene su u Turskoj nakon pokušaja svrgavanja vlasti predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Čistke su obuhvatile sve sektore kao što su obrazovanje, sudstvo, policija, vojska i posebno snažno medije, s uhićenjem desetine novinara i zatvaranjem stotinjak medijskih kuća. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije