Mostar

Ugovori u ukupnom iznosu od 800.000 KM

06.04.2016.
u 07:00

Na temelju odluke Skupštine Društva o raspodijeli dobiti iz 2013. godine, od 30. lipnja 2014. godine, jučer su u upravnoj zgradi Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne potpisani ugovori u ukupnom iznosu od 800.000 konvertibilnih maraka, čime su općinama Domaljevac-Šamac, Orašje, Odžak i Žepče darovana sredstva za obnovu područja koja su pretrpjela ogromne štete uslijed poplava koje su spomenute općine pogodile tijekom svibnja 2014. godine.

Donacija

Sredstva bi se trebala u općinama Domaljevac-Šamac, Orašje, Odžak i Žepče uložiti za elektroenergetske priključke novoizgrađenih objekata onih vlasnika čiji su objekti potpuno uništeni u poplavama na konzumnom području Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne d. d. Mostar i u obnovu infrastrukture i oštećenih stambenih jedinica u pojedinim općinama.

Jučerašnjim potpisivanjem pojedinačnih ugovora za svaku općinu (za Domaljevac-Šamac – 226.500 konvertibilnih maraka; za Orašje – 362.000 maraka; za Odžak – 181.500 maraka i za Žepče – 30.000 konvertibilnih maraka), Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne potvrdila je svoju spremnost za pomoć najpotrebitijima koji su ujedno i kupci električne energije.

Naime, uslijed prirodne nepogode - poplave u svibnju 2014 . godine, područje općine Domaljevac bilo je u cijelosti poplavljeno, područje općine Orašje zbog probijanja savskog obrambenog nasipa bilo je poplavljeno 80 posto, a područje općine Odžak oko 40 posto.

Ugovori

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne u navedenim općinama obavlja djelatnost distribucije i opskrbe električnom energijom, a kako je riječ o potrebi općeg i šireg društvenog interesa, ostvarena dobit iz poslovanja za 2013. godinu raspoređena je, između ostalog, i za tu donaciju. Ugovore su potpisali načelnici općina i članovi Uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d. d. Mostar. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?