Hercegbosanska županija

Ugovori o zakupu sportsko-gospodarskih lovišta

VARAZDIN/MEDJIMURJE Cakovec,030408 Lov... Snimio Vjeran Zganec - Rogulja
20.06.2016.
u 09:00

Na temelju raspisanog javnoga poziva za dodjelu sportsko-gospodarskih lovišta u zakup na području Hercegbosanske županije, pet lovačkih udruga dobilo je sportsko-gospodarska lovišta u zakup na 10 lovnih godina. Sve lovne udruge su s područja HB županije, a svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a. Ukupna zakupnina po osnovi potpisanih ugovora iznosi 14.370 konvertibilnih maraka za tekuću lovnu godinu.

Sportsko-gospodarska lovišta dodijeljena su u zakup najpovoljnijim ponuđačima koji su ispunjavali kriterije utvrđene u javnom pozivu i to su: 1. lovište Zavelim, općina Tomislavgrad, površine 6680 hektara, dodjeljuje se u zakup Lovačkoj udruzi “Zavelim” iz Roškog Polja, općina Tomislavgrad; 2. lovište ”Kupres – Kiprovača”, općina Kupres, površine 32.658 hektara, dodjeljuje se u zakup Lovačkoj udruzi “Tetrijeb” iz Kupresa; 3. lovište ”Golija – Troglav”, općina Livno, površine 46.755 hektara, dodjeljuje se u zakup Lovačkoj udruzi “Livanjsko polje” iz Lištana, općina Livno; 4. lovište ”Kamešnica – Krug planina”, općina Livno, površine 46.520 hektara, dodjeljuje se u zakup Lovačkoj udruzi “Cincar” iz Livna.

5. lovište ”Staretina – Golija – Polje”, općina Glamoč, površine 30.447 hektara, dodjeljuje se u zakup Lovačkoj udruzi “Tetijeb” iz Glamoča.

Na ovaj način se nakon dugogodišnje neuređenosti lovstva u HBŽ-u ide u pozitivnom smjeru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a kao i to da se korisnicima lovišta omogućuje dugoročno planiranje i ulaganje u gospodarenje lovištima, a ujedno i obveza uspostavljanja reda, zapošljavanje do pet novih lovočuvara i implementacije Zakona o lovstvu. Nakon potpuno provedenog procesa uređivanja lovstva očekuje se ukupno i do 20 realiziranih radnih mjesta u oblasti lovstva u Hercegbosanskoj županiji. Nažalost, četiri ponude lovačkih udruga su odbačene jer nisu ispunjavale kriterije iz javnog poziva, dok su dvije ponude lovačkih udruga odbačene zbog niske ponuđene cijene zakupnine. Lovišta koja nisu dana na korištenje bit će dodijeljena u sljedećem razdoblju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?