POTPISAN UGOVOR

Izgradnja tvornice u Rami: Do kraja godine 57 zaposlenih, prosječna plaća 1500 KM

26.04.2022.
u 17:03

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 milijuna maraka, a Općina Prozor-Rama će u projektu sudjelovati s novčanom potporom u iznosu od 2 milijuna maraka.

Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević i ravnateljica GS Holdinga Snježana Köpruner potpisali su u utorak ugovor o izgradnji tvornice metalnih proizvoda.

Time su u konačnici definirana međusobna prava i obveze koje će rezultirati izgradnjom novog suvremenog postrojenja "GS – Rama" d.o.o. u poslovnoj zoni "Izlaz", priopćeno je iz ove općine.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 milijuna maraka, a Općina Prozor-Rama će u projektu sudjelovati s novčanom potporom u iznosu od 2 milijuna maraka.

- Smatramo da je projekt jako dobar, da ima dobar potencijal, kako sada tako i ubuduće. Mi ćemo, osim tog projekta, implementirati i neke nove. Sve ovisi od toga koliko ćemo ljudi naći koji su zainteresirani raditi na tim projektima – kazala je ravnateljica Köpruner.

Dodala je kako je cilj, osim razvoja same tvornice, razvijati i obrazovanje u Rami kako bi se podigla razina Srednje škole.

- Ovim pogonom pokušavamo zadržati ljude da ne idu vani. Istina da je teško vrijeme za to, posebice u kontaktu epidemije. Sada u okruženju imamo i rat u Ukrajini. Sve to skupa otežava, ali pozdravljam gospođu Köpruner koja je našla hrabrost i ne odustaje. Idemo u realizaciju ovog projekta – naglasio je načelnik Ivančević.

Dodaje kako je Općina donijela sve relevantne odluke kako bi se subvencionirao ovaj pogon.

- Znam da za ovakvu filmu taj novac ne znači mnogo, ali jednostavno žele jamstvo u ovoj državi jer znaju da politička situacija nije nimalo dobra – istaknuo je on.

Iz Općine je priopćeno kako se do kraja ove godine očekuje zapošljavanje 57 radnika, dok bi prosječna plaća majstora bila 1.500 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije