Vodovod

Ugovor o izgradnji crpne postaje Bjelave

04.07.2016.
u 08:00

Općina Čapljina nastavlja s realizacijom velikog projekta vodoopskrbnog sustava. Novi prilog u tom za dolinu Neretve povijesnom projektu bilo je potpisivanje ugovora o izgradnji crpne postaje Bjelave, vodozahvatnog bunara na vodocrpilištu te klorne stanice na vodospremniku Gradina. Ukupna vrijednost projekta je 593.694,10 eura. Ispred naručitelje Općine Čapljina, ugovor je potpisao načelnik Smiljan Vidić, a ispred tvrtki koje su na natječaju dobile posao Milijana Miličević-Dilber, direktorica poduzeća “Miličević” iz Kreševa, i Davor Deljac, predstavnik šibenskog “Controlmatika”.

- Ovo je jedan u nizu ugovora koje smo potpisali u sklopu realizacije vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i zapadnog kraka, za naselja Trebižat, Prćavce i Zvirovića. Vrijednost ugovora je 594.000,10 eura.

- Izgradnja vodovodnog sustava za sada ide bez većih problema, što je ujedno i najava da će rokovi biti ispoštovani, kazao je Smiljan Vidić, načelnik Čapljine. - Rok za završetak preuzetog posla je šest mjeseci, naglasila je Milijana Miličević, dok je Dalibor Milinković, savjetnik načelnika, istaknuo: - Ovo je 11. ugovor u projektu realizacije vodoopskrbnog sustava, a odnosi se na crpnu stanicu Bjelave koja će se automatizirati, zatim će se u funkciju staviti bunar urađen sredstvima iz proračuna općine, kako bi se osigurale dovoljne količine vode kada se cjelokupni sustav završi. Tu je još izgradnja klorne stanica uz dvije postojeće vodospreme na Gradini. U sklopu izgradnje vodoopskrbnog sustava četiri ugovora su u potpunosti završena, pa su tako izgrađena 24 km glavnih vodovoda, 16 na području Dubrava, a osam na području Čapljine, Trebižata, Prćavaca i Zvirovića. Kraju su i radovi na vodospremama, na oba kraka, istočnom i zapadnom, a u potpunosti su realizirani i ugovori o nabavi opreme. U tijeku su radovi na distributivnoj mreži, od skoro 90 km... Peti tender nije bio planiran, ali iz ušteda na dosadašnjim ugovorima stvorio se prostor i za njegovu realizaciju. Ako i dalje bude ušteda, u planu je još jedan, posljednji, prema projektu koji je uradila općina, ublaživač pritiska. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?