Nacionalni park Una

Udruga “Unski smaragdi” i Uprava NP Una na Štrbačkome buku proslavile rođendan rijeke Une

SONY DSC
19.05.2016.
u 10:00

Udruga “Unski smaragdi” iz Bihaća i Uprava Nacionalnog parka Una, uz potporu Gradske uprave Bihaća, već petu godinu za redom na lokaciji Štrbačkoga buka upriličili su središnju manifestaciju obilježavanja Dana rijeke Une. Ovogodišnjoj proslavi, osim aktivista Udruge “Unski smaragdi”, nazočili su učenici OŠ Kulen Vakuf-Orašac, članovi Crvenoga križa Bihać te brojni glazbenici i kulturni djelatnici.

Potporu aktivnostima Udruge “Unski smaragdi” na očuvanju rijeke Une i peticiji protiv izbora lokacije na Trgovskoj gori za odlaganje nuklearnoga otpada dao je i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević. U svom obraćanju, gradonačelnik Galijašević zahvalio je Mejasi Dupanović, predsjednici Udruge “Unski smaragdi” i Amarildu Muliću, ravnatelju Nacionalnog parka Una, na svemu što čine kako bi se očuvala ljepota rijeke Une te naglasio da se odlučno svi moramo suprotstaviti bilo kakvoj gradnji odlagališta nuklearnoga otpada uz neposrednu blizinu rijeke Une.

- Svim pravnim sredstvima borit ćemo se protiv takve odluke o odlagalištu nuklearnoga otpada i stoga moramo biti jedinstveni i odlučni do kraja. Kako se za rijeku Unu borimo već desetljećima, tako se moramo boriti da ojačamo i naš NP Una kao stratešku granu razvoja Bihaća. Zbog toga danas kad obilježavamo Dan rijeke Une, šaljemo poruku da moramo više ulagati u naš NP Una, da moramo podići još više ekološku svijest jer rijeka Una nije rijeka jedne obitelji, već rijeka svih Bišćana i svi jednako moramo voditi brigu o njoj, kazao je gradonačelnik Galijašević, dodavši da će “Unski smaragdi” u Gradskoj upravi Bihaća uvijek imati potporu i partnera.

Na proslavi Dana rijeke Une gradonačelnik Galijašević osvrnuo se i na prošlogodišnja zbivanja vezana uz donošenje, a potom povlačenje odluke o gradnji protočnih hidrocentrala na Uni na Gradskom vijeću Bihaća. U okviru obilježavanja Dana rijeke Une održan je i ekološki sat, a potom je uslijedilo tradicionalno druženje svih sudionika i organizatora. •

Ključne riječi
una

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije