U Neumu održana humanitarno-božićna večer

Udruga bh. Hrvata "Prsten" okupila gospodarstvo i političke dužnosnike u svrhu pomoći studentima

03.12.2023.
u 17:47

U sklopu kontinuiranih aktivnosti na jačanju obrazovnog i znanstvenog potencijala, kao i materijalnog statusa studentske populacije, Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten" i ove je godine organizirala humanitarno- božićnu večer koja je za svrhu imala prikupljanje sredstava za stipendiranje studenata. Događaj je održan u neumskom hotelu Marea, a o njegovu značaju, kao i zanimanju za njega, svjedoči i činjenica da je dvorana bila puna, pri čemu su svoj doprinos dali brojni politički dužnosnici s različitih razina vlasti, kao i gospodarstvenici te nositelji društvenoga života iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Značajna podrška

Pod geslom "Dobro je činiti dobro" sav prihod od ulaznica, kao i bogate tombole, bio je namijenjen stipendiranju studenata, baš kao i prošle godine, kada su na isti način prikupljena vrijedna financijska sredstva kojima se potpomoglo 60 studenata. Iz Udruge "Prsten", na čijem se čelu nalazi uspješni gospodarstvenik Svjetlan Stanić, navode kako i ove godine očekuju sličan rezultat, a koji će biti vrijedan doprinos Udruge u pomoći mladim ljudima koji se obrazuju, a ovime, osim značajne podrške, Udruga "Prsten" iznova se potvrđuje kao vodeći koordinacijski element strateškog vrednovanja visokog obrazovanja koje će biti pokretač daljnjeg gospodarskog razvoja.

Značajno je za napomenuti kako su na domjenku uručene i zahvalnice pojedincima te kompanijama za izniman doprinos u razvoju Udruge "Prsten", na koju se gleda kao na temeljnu organizaciju koja za cilj ima ojačavanje gospodarske djelatnosti u krajevima u kojima žive Hrvati, ali i u cijeloj BiH, kao i projekt koji ima strateški značaj u planiranju i realizaciji brojnih ekonomskih tokova, inicijativa, procesa... Tako su zahvalnice dobili Vjekoslav Vuković (VTK BiH), poduzetnici Dragan Rajković i Miroslav Duno, kao i kompanije Mepas (zahvalnicu preuzeo Robert Knezović) i FEAL (zahvalnicu preuzeo Franjo Medić). Iz Udruge "Prsten" posebno su ponosni na činjenicu da je ovaj događaj okupio najuspješnije gospodarstvenike iz reda hrvatskoga naroda, ali i nositelje vlasti na jednom mjestu i s jednom svrhom, a to je pomoći mladim ljudima u daljnjem obrazovanju te svladavanju svakodnevnih izazova.

Važna uloga

Odziv, kao i poruke koje su se mogle čuti, jasan su znak kako Udruga "Prsten" ima namjeru i dalje biti predvodnik pozitivnih promjena u bh. društvu, a osobito kada govorimo o tematici prepoznavanja gospodarstva kao ključnog za ostanak i opstanak hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. No, gospodarstvo treba tijesne i produktivne veze s obrazovanjem, a poglavito onim visokim, koje može pružiti odgovor na pitanja koja se tiču brze prilagodbe zahtjevima tržišta, kao i tehničko-tehnološkom razvoju.

U vremenima kada se razvoj jednog društva temelji na snazi njegova obrazovanja, ovakve i slične inicijative su hvale vrijedne i dobivaju na značaju kao procesi koji će sutra rezultirati stvaranjem preduvjeta za podizanje ukupne kvalitete života na ovim prostorima. Udruga "Prsten" i ovim aktivnostima daje dodatni vjetar u leđa navedenom procesu, uz ostale na kojima također radi, a koji u svojem središtu imaju inicijative čija će realizacija donijeti jačanje životnog standarda - ključni preduvjet ostanka mladih na svojim ognjištima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?