BIHAMK

Učestali odroni na kolnicima

14.09.2022.
u 08:04

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po suhim kolnicima, a izuzetak su pojedine dionice sa maglom u centralnim krajevima, gdje je kolnik vlažan. Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se promet u terminima: od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvaja se i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne puteve: Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, u kanjonu “Tijesno”, do 17.09. svakog dana od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave prometa na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Crna Rijeka-Karanovac. Za vrijeme obustave, vozila mogu prometovati alternativnim pravcem Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru „5c“ Tovira-Kostajnica, do 15.09. izvodit će se testne vožnje, uz postavljenu prometnu signalizaciju, kojom će se regulirati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa neće plaćati putarinu.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?