'MEME' S INTERNETA KAO POVOD?

Učenik 5. razreda prijetio nastavnici matematike, pozvana i policija

29.05.2023.
u 14:00

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković rekao nam je kako prijetnja iz ove škole nije jedina koja je došla do policije tijekom zadnjih nekoliko tjedana

Krajem prošlog tjedna učenik petoga razreda u jednoj osnovnoj školi na području Vukovarsko-srijemske županije uputio je prijetnje nastavnici matematike zbog čega je pozvana i policija. Sve se to dogodilo nakon masovnog ubojstva u školi u Beogradu poslije čega su i sve škole u Hrvatskoj dobile jasne naputke Ministarstva obrazovanja tako da se reagira na svaku prijetnju.

Upravo se to i dogodilo u ovoj školi nakon što je ovaj osnovac rekao kako treba baciti bombu ili bombardirati dvorište nastavnice. Kako doznajemo, razlog svemu je bio razgovor među učenicima o tome kako imaju puno domaće zadaće i da zbog toga nemaju društveni život. Veliku ulogu u daljem tijeku događaja imao je i jedan „meme“ s društvenih mreža koji je potaknuo sve dalje.

Odmah potom nastavnica je prijavila događaj iz učionice poslije čega su čelnici škole pozvali roditelje učenika te s njima obavili razgovor o tome događaju.

Kako nam prenose iz škole, učenik otprije nije bio poznat po nekakvom problematičnom ponašanju, a i roditelje opisuju kao razumne ljude. Tijekom sastanka dogovoreno je da nastavnici u školi prate ponašanje djeteta, ali i da roditelji kod kuće poprate što dijete radi, kakve mreže koristi, što ima instalirano na telefonu, koga prati i slično. Potom je slučaj prijavljen i policiji koja je došla u školu i obavila razgovor s predstavnicima škole i roditeljima djeteta.

Doznajemo da je učenik danas došao u školu normalno pratiti nastavu. Ono što zabrinjava jest i činjenica da ovo nije jedini slučaj prijetnji nastavnicima poslije strašnog događaja u OŠ Vladislava Ribnikara u Beogradu. Uz prijetnje, mogla su se čuti i razmišljanja nekih učenika, na sreću onih koji su velika manjina, a koji smatraju da dječak ubojica iz Beograda nije kriv i da ga podržavaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije