županijska olimpijada

Učenici pokazali odlično znanje njemačkog jezika, neki su se već odlučili i studirati ga

14.04.2019.
u 09:50

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru jučer je održano županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola Deutscholympiade - Olimpijada njemačkog jezika 2019. Olimpijada se, inače, održava u organizaciji Udruge nastavnika BiH (BHDLV) – Ogranak HNŽ-a, u suradnji s Goethe institutom iz Sarajeva, Pedagoškim zavodom Mostar, Zavodom za školstvo Mostar i Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a. Sudjelovale su 44 škole s 89 učenika.

Druženje i upoznavanje

Natjecanje se organizira jednom godišnje u cilju promoviranja njemačkog jezika te međusobnog druženja i upoznavanja učenika. Sastojalo se iz više dijelova s raznolikim programom, radionicama, ispitima... - Drago mi je da je Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru ove godine pripala čast biti domaćin ovog velikog događaja te su se danas svi dobro osjećali, stekli nova poznanstva, naučili neka nova znanja, a osobito će mi biti drago ako su učenici dobili inspiraciju da budu naši budući studenti. Također, mogu najaviti kako će se od 13. do 17. svibnja održati Dani njemačkog jezika. Sve učenike srdačno pozivam da nas i u tom tjednu posjete i odaberu nešto zanimljivo za sebe - kazala je profesorice njemačkog jezika Magdalena Ramljak, jedna i od organizatora same Olimpijade. Profesori i studenti mogli su se okrijepiti proizvodima sponzora natjecanja koji su s radošću podržali Olimpijadu i uvidjeli važnost promoviranja njemačkog jezika i buđenja natjecateljskog duha među učenicama. - Jako nam je drago što sudjelujemo u ovakvom programu i što su nam organizatori dali prigodu da se i mi iskažemo u organizaciji - kazao se Josip Čuljak, student 5. godine diplomskog studija njemačkog jezika, predstavnik svoje godine.

Zadovoljni organizacijom

Proglašeni su i pobjednici na razinama A1, A2, B1, B2 i C1. U kategoriji A1 – učenici 8. razreda osnovne škole, najboljima su proglašeni Nejla Pobrić, Đenita Salkanović i Lajla Bešić. U kategoriji A2 – učenici 9. razreda osnovne škole, najbolji su Aida Fetić, Marija Perković i Ana Ramljak. U kategoriji B1 – učenici 1. razreda srednje škole, najboljima su proglašeni Nejra Demirović, Katarina Zovko, Džanan Kurtović, a u kategoriji B2 – učenici 2. razreda srednje škole, najbolji su Salma Hasanović, Ivana Andrijanić i Lucija Karlušić. U kategoriji C1 – učenici 3. razreda srednje škole, najbolji su Luka Vego, Azra Zukić i Darija Ćavar.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam bila dio velikog i prestižnog natjecanja u njemačkom jeziku. Filozofski fakultet SUM-a velikodušno nas je ugostio i svi smo se ugodno osjećali. Nadam se da ću i ja ubrzo biti dio ovog fakulteta - rekla je jedna od pobjednica Salma Hasanović. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije