Godišnjica

Ubojice Joze Leutara i nakon 17 godina na slobodi

Jozo Leutar
FENA
28.03.2016.
u 09:16

"Ubojstvo se stavlja na teret počinitelju koji nije poznat. Tužiteljstvo nastavlja raditi na otkrivanju počinitelja navedenog krivičnog djela", navode iz Tužiteljstva SŽ

Prije 17 godina ubijen je Jozo Leutar, zamjenik MUP-a FBiH. Za ovo i još nekoliko sličnih ubojstava nitko nije odgovarao, a obitelji traže odgovore dok Tužiteljstvo šuti.

Ubojice Joze Leutara-zamjenika MUP-a FBiH, još su na slobodi. Istragu o ovom slučaju godinama vodi Tužiteljstvo SŽ. Tijek istrage je nekoliko puta mijenjan i ometan. Još nije priveden kraju.

"Ubojstvo se stavlja na teret počinitelju koji nije poznat. Tužiteljstvo nastavlja raditi na otkrivanju počinitelja navedenog krivičnog djela", stoji u odgovoru Tužiteljstva SŽ, javlja N1.  

Tog 16. ožujka nerado se prisjeća Leutarov vozač, Željko Ćosić. Preživio je atentat, ali nikad nije zaboravio trenutak kada je pogledao smrti u oči. Godinama je tražio odgovore. Bio je čak i osuđen za ovo ubojstvo, da bi naknadno bio oslobođen svake krivnje. 

"Da bi vas anulirali kao mogućeg svjedoka onda vas optuže da ste sami sebi stavili bombu. I kad ni to ne uspije, onda ne smijete pitati tko je to montirao, tko je dao novac", kazao je Ćosić.

Ključne riječi

Komentara 6

ST
Stipan
15:25 28.03.2016.

Izetbegović sigurno zna ko ga ubi!

CI
cinbenik
13:32 28.03.2016.

Ima tu vise nerazjasnjenih ubojstava od dolaska HDZea na celo Hrvata,Ovo bar pominju i isticu,a ubojstvo HOSovaca nitko ne pominje kao da nisu ni bila

MA
maliMalecki
14:25 28.03.2016.

Ostavite se vi građana druge države, imate vi u Večernjem dovoljno nerazjašnjenih ubojstava i u Hrvatskoj...npr...Milan Levar...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije