Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ublažene higijensko-epidemiološke mjere u Sarajevskoj županiji

21. travnja 2021. u 18:48 0 komentara 56 prikaza
koronavirus
Foto: Armin Durgut/Pixsell

Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Sarajevske županije, Vlada Sarajevske županije je na danas održanoj sjednici donijela Zaključak kojem je pored ostalog, dozvolia rad ugostiteljskim subjektima s radnim vremenom do 20.00 sati, uz prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Također se dozvoljava rad djelatnosti kockanja i klađenja, s radnim vremenom do 20.00 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, a dozvoljava se i rad fitness centara i teretana, računajući da je za svaku osobu potrebno 7 m² neto, s ne više od 20 osoba u njima;

Isto tako, dozvoljava se rad wellness i spa centara računajući da je za svaku osobu potrebno 7 m² neto, također sa ne više od 20 osoba u njima, kao i rad javnih bazena, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera;

Odgojno-obrazovni proces za učenike razredne nastave od 1. do 4./5. razreda, učenike 7. i 8. razreda predmetne nastave javnih i privatnih osnovnih škola i učenike paralelnih škola realizirat će se u prostorijama škole po kombiniranom modelu, a učenici ostalih razreda predmetne nastave nastavljaju pohađati nastavu online.

Odgojno-obrazovni proces za učenike trećeg razreda javnih i privatnih srednjih škola i sve učenike JU Srednja muzička škola realizirat će se u prostorijama škole po kombiniranom modelu, a u skladu s Uputom Ministarstva za odgoj i obrazovanje: učenici 1., 2. i 4. razreda srednje škole nastavljaju pohađati nastavu online.

Visoko-školskim ustanovama se preporučuje izvođenje nastave u online sustavu. Dozvoljena je realizacija nastavnog procesa (predavanja, vježbe, ispiti) i u prostorijama visokoškolske ustanove u grupama do 20 osoba, uz obvezno pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera propisanih od nadležnih organa i institucija.

Ovim zaključkom Vlada je dodatno ublažila ranije propisane higijensko-epidemiološke mjere, jer je posljednjih dana došlo do značajnog smanjenja broja zaraženih koronavirusom u Sarajevskoj županiji.

Vlada Sarajevske županije i Krizni stožer Ministarstva zdravstva SŽ će detaljno pratiti razvoj epidemiološke situacije, te u skladu s tim donositi sve buduće izmjene plana povratka učenika u školske klupe, priopćeno je iz Službe za protokol i press SŽ.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.