Mladen Bošnjak

U ŽZH situacija s koronavirusom stabilna, nema potrebe za novim mjerama

15.10.2021.
u 19:17

Situacija s koronavirusom u Županiji Zapadnohercegovačkoj je stabilna i zadovoljavajuća, potvrdili su Feni pomoćnik ravnatelja županijske Uprave Civilne zaštite Mladen Bošnjak i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Andrea Jurić.

- Situacija u našoj županiji, što se tiče pandemije koronavirusa, je zadovoljavajuća i stabilna. Trenutno imamo 103 pozitivna slučaja zaraze virusom uz konstantan pad zadnjih mjesec dana. Hladnije vrijeme za sada nije utjecalo na povećanje broja zaraženih u našoj županiji tako da za sada nema potrebe za uvođenjem novih mjera i nadamo se da i neće biti – istaknuo je Bošnjak i dodao da se situacija s koronavirusom u ŽZH prati i da mjere dolaze shodno povećanju broja novozaraženih.

Osvrnuo se i na razdoblje ljetnih vrućina u kojem je Županija Zapadnohercegovačka imala veliki broj požara.

- U požarnoj sezoni, koja je trajala od 1. lipnja do 30. rujna 2021. godine, bilo je 438 požara na otvorenom prostoru (požari suhe trave i niskog raslinja, koji su se prenosili na šumsko zemljište i šume), a opožarena površina je iznosila 1.305 hektara, što je najviše otkada mi to pratimo, te je nanijeta velika šteta na vegetaciji i šumama. Ukupno opožarena površina u 2020. godini je bila 1.133 hektara. Imali smo nekoliko velikih požara, kao što su, Raško Polje-Tomilje-Vranić-Podvranić gdje je bilo zahvaćeno 340 hektara šume, trave i niskog raslinja, zatim Crnačka Ladina, 165 hektara šume, trave i niskog raslinja i tu su intervenirali kanaderi iz Republike Hrvatske, te Kočerin (Budim-Rujan), 240 ha šume trave i niskog raslinja, gdje su također intervenirali kanaderi iz RH – naveo je Bošnjak.

Otkrio je da Uprava civilne zaštite ŽZH stalno planira i izvodi edukacije iz područja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije