Kršćanski blagdan i patron župe

U župi Tolisa više od 8000 vjernika na proslavi blagdana Velike Gospe

15.08.2022.
u 14:17

U župi UBDM u Tolisi pod velebnim tornjevima crkve posvećene Blaženoj Djevici Mariji okupilo se oko 8000 vjernika  posavskog kraja kako bi proslavili kršćanski blagdan Velike Gospe, ujedno i patron župe Tolisa. Vjernici tradicionalno hodočaste za veliki blagdan, kao i svih godina dolaze Mariji po savjet, utjehu i na molitvu. Čudotvorni kip Majke Božje u svečanoj procesiji nosili su mladi odjeveni u narodne nošnje, a među tisućama vjernika bilo je oko 300 hodočasnika iz župa Oštra Luka-Bok, Grebnice, Domaljevac i Tramošnica.  
Središnji dio proslave patrona župe bilo je svečano misno slavlje koje je u suslavlju sa 30-tak svećenika toliškog kraja, predvodio provincijal Franjevačke Provincije Bosne Srebrene, fra Zdravko Dadić, koji je okupljenom vjerničkom puku u svojoj propovijedi uputio nekoliko snažnih poruka ohrabrenja, te uz ostalo poručio.

–Potičem vas i molim da u svoje obitelji vratite molitvu, zajedništvo, ljubav,  povjerenje i pouzdanje u Boga.  Braćo i sestre i Djevica Marija je bila ponizna službenica Gospodnja, ona koja je slušala volju Božju i u svome životu je ostvarivala. Ako želimo biti istinski kršćani, Marija, Isus Krist i njegovo Evanđelje ne smiju biti izbrisani iz našega života. Takvu Marijinu veličinu treba nasljedovati i prihvatiti da se dragi Bog želi nastaniti u našim životima, obiteljima i našim međusobnim odnosima, naglasio je fra Zdravko Dadić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?