OPRAVLJA SE

U zubima mu je zapela kokica i uzrokovala smrtonosnu infekciju!

07.01.2020.
u 16:15

Sedam dugih sati proveo je na operacijskom stolu nakon što je dobio infekciju krvi od čišćenja zuba.

Vatrogasac Adam Martin dobio je endokarditis - smrtonosnu infekciju, nakon to nikako nije mogao izvaditi komadić kokice koja mu je zapela među zubima, prenosi LADBible.com.

Infekciju uzrokuju klice iz jednog dijela tijela -  poput usta - koji tada prolaze kroz krvotok i oštećuju dio srca. Adam kaže da se sjeća stalnog trzanja zuba tri dana kad mu je komad kokice zapeo. Pokušao je različite metode kako bi izvukao hranu uključujući metalni čavao, poklopac olovke i komad žice.

 

 

Rekao je da ga boli zub, ali nije otišao kod zubara i tjedan dana kasnije oborio ga je noćni znoj, glavobolja, umor i šumovi u srcu. Adam, iz Coveracka u Cornwallu, rekao je: "Liječnici su mi rekli da nisam otišao k njima, za tri dana sam mogao biti mrtav. Ljudi umiru kada je infekcija na 350 posto, a ja sam bio na 340. Doslovno mi je pojela ventile srca potpuno. Da sam otišao odmah zubaru ništa od ovoga ne bi se dogodilo. Najgore iskustvo u mom životu. Bio sam na rubu smrti, stvarno imam sreće. Nikada više neću jesti kokice."

Otac troje djece mislio je da ima gripu. Otišao je liječniku opće prakse koji ga je poslao na rentgen i vađenje krvi. Vratio se kući na odmaranje, ali danima kasnije nije se osjećao bolje. Primjetio je i krvni ugrušak na nožnom prstu, kasnije dijagnosticiran kao Janeway lezija - vanjski pokazatelj infektivnog endokarditisa. Tada se zaputio u bolnicu.

 

 

"Imao sam osjećaj da nešto nije uredu. Spavao sam jako puno i osjećao se jako loše. Imao sam bolove u nogama. Primljen sam u bolnicu nekoliko dana na pretrage i bio sam već jako zabrinut."

Pokazalo se da je bol u nozi ugrušak infekcije, a uklanjanje istog trajalo je pet sati. Dali su mu lijekove za infekciju, ali pretraga je otkrila da mu je srce teško oštećeno i da će mu trebati operacija.

"Ne želim da bilo tko prođe ovo što sam ja. Sve se tako brzo dogodilo. Jezivo je kada pomislim da je sve to zbog kokica."

Na sreću, Adam se brzo oporavio. U listopadu 2019. je operiran, a već sada je natrag kod kuće s ženom i djecom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije