Dolazi sezonska gripa

U ZDŽ još uvijek nema gripe

gripa
01.12.2015.
u 14:14

Na području Zeničko-dobojske županije, prema evidenciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDŽ, još uvijek nema oboljenja gripe, a tijekom proteklog tjedna registrirano je oko 150 stanja sličnih gripi. 

"Za sada je ovo oboljenje je u blagom porastu, ali nas to ne treba zabrinjavati, jer ga brojčano ima manje nego u nekom prethodnom periodu. Prema našim evidencijama može se reći da sezonska gripa polako dolazi. 

Mi se pripremamo, iako ove vakcine trenutno i nema na bh tržištu pokušavamo nabaviti jednu manju količinu, bar za najugroženije bolesnike kao što su dijalizni bolesnici", kaže doktor Senad Huseinagić, vršilac dužnosti direktora Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDŽ. 

Ono što trenutno zabrinjava je nedostatak vakcine protiv gripe, jer proteklih godina stanovništvo nije bilo izrazito zainteresirano za vakcinaciju protiv gripe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?