napadi maloljetnika

U Zagrebu maloljetnici tukli vršnjake i sve snimili. Policija uputila javni apel građanima

18.03.2023.
u 18:32

 

Zbog fizičkog nasilja između maloljetnika i maloljetnica zagrebačka policija provedena je dva kriminalistička istraživanja na području Zagreba i Sesveta. Prvi slučaj dogodio se u večernjim satima 14. ožujka na Trešnjevci ispred odgojno-obrazovne ustanove gdje su dvojica maloljetnika tjelesno napala svog vršnjaka i poznanika. Zbog tog će policija protiv njih podnijeti posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu za kazneno djelo "Nasilničko ponašanje". 

 
 

Napad je snimala jedna maloljetnica, a snimka se onda proširila društvenim mrežama. Nju se sumnjiči za kazneno djelo "Povreda djetetovih prava". Drugo kriminalističko istraživanje provedeno je nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog kaznenog djela "Nasilničko ponašanje" nad maloljetnicom. Ispred škole u Sesvetama 14. ožujka presreli su maloljetnicu, srušili je na tlo te ju više puta udarali u tijelo i glavu. 

Sumnja se da je jedna od maloljetnica napad snimala nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama. Napadnuta je lakše ozlijeđena te joj je pružena liječnička pomoć u KB Dubrava. Protiv osumnjičenih maloljetnica policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu. "Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad", navode u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?