Stanje u županijama

U zadnjih pola godine ljudi u BiH osjete blago poboljšanje

04.06.2017.
u 10:00

Suficit Federacije, županija i općina i dalje je među glavnim temama kod ekonomskih analitičara, komentatora i građana, piše Večernji list BiH. Premda pred BiH, napose Federacijom, još je puno posla do vremena kada će se pričati o konačnom oporavku zemlje, no nakon dugo vremena mjesta za optimizam, makar blagi, ima.

Pozitivan utjecaj

Podsjetimo, proračun Federacije ostvario je suficit od 14,4 milijuna KM, županije su u suficitu 64,7 milijuna KM, a općine 54,3 milijuna KM. Jučer smo pisali o problemu duga u BiH koji anulira taj suficit i drugim načinima njegovog povrata, kako bi stvari što bolje profunkcionirale i kako budući suficit ne bi bio njime toliko opterećen. Gordana Bulić iz Udruge potrošača svakodnevno komunicira s građanima i daje im savjete kako se ponašati i kako treba funkcionirati potrošački mentalitet u ovom vremenu. I nju smo upitali za komentar o brojkama koji proteklih dana zaokupljuju bh. javnost. I ona ističe da je puno ugodnije svima nama čuti da postoji suficit, nego deficit, ali treba pogledati u dubinu i vidjeti što se krije iza toga i je li situacija uistinu takva kakvom se prikazuje jer sam suficit ne znači da je sve dobro.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?