odlične ideje

U zadnji čas: Sedam poklona koji ne koštaju puno, ali su neprocjenjivi

Getty Images
24.12.2019.
u 10:00

Pokloni su neizostavni dio Božića, a blagdani su razdoblje u kojem nekako najlakše vadimo novčanik iz torbe, provlačimo kartice, ulazimo u minuse, sve kako bismo razveselili one koje volimo.

Međutim, nisu svačije mogućnosti jednake, ali čak i da jesu – postoje pokloni čija materijalna vrijednost nije velika, može biti tek nekoliko maraka, a koji će osobi kojoj su namijenjeni biti neprocjenjivi.

To su pokloni kojima, i bez pražnjenja računa, pokazujemo da nekoga volimo, slušamo, cijenimo, poštujemo, poznajemo...

Zadovoljna.hr donosi sedam primjera takvih poklona koji, ne koštaju puno, ali su vrjedniji od najskupljih stvari.

1. Uokvirena zajednička fotografija

Vremena u kojima smo kupovali filmove za fotoaparate pa onda s njima trčali u fotostudije kako bi vidjeli tih 30-ak fotografija, uz nadu da smo dobro ispali, daleko su iza nas.

Danas smo svi opremljeni barem mobitelima i možemo fotografirati svaki trenutak našeg života. Međutim, danas sve rjeđe trčimo u fotostudije i velik dio tih uspomena samo nestane.

Zato barem neku od njih izradite, uokvirite i poklonite osobi koju volite da ostane dio vašeg života i kada se mobiteli, laptopi, računala, eksterni diskovi i svi drugi uređaji pokvare.

2. Staklenka puna lijepih poruka

Svi se nekad probudimo s mišlju kako jedva čekamo da dan završi i da se vratimo uz krevet, a jedna lijepa poruka na jedno takvo jutro sigurno bi barem malo popravila situaciju.

Zato kupite staklenku, uzmite papir i kemijsku i počnite pisati lijepe poruke nekome koga volite. To može biti vaša mama, prijateljica, partner...

Potrudite se da ih bude što više, izrežite svaku posebno i ubacite ih u staklenku uz napomenu da svaki dan izvuku jednu poruku. Nekad će i "Želim ti divan dan" napisano na papiriću taj dan učiniti uistinu divnim.

Lijepe poruke u staklenci mogu popraviti nečiji danFoto: Getty Images

3. Svijeća u staklenci s personaliziranom porukom

Vrlo je jednostavno. Kupite mirisnu svijeću u staklenci, napišite neku lijepu poruku, možete je isprintati da izgleda urednije i zalijepite ju na staklenku i tako ćete nasmijati, raznježiti ili razveseliti osobu kojoj je poklonite svaki put kad posegne za tom svijećom.

Lijepe poruke u staklenci mogu popraviti nečiji danFoto: Getty Images

4. Isprintani bonovi za druženja s vama

Razne obveze i poslovi tijekom godine često stoje na putu između nas i druženja s onima koje volimo.

Ako u godini koja dolazi želite više svog vremena posvetiti nekoj osobi do koje vam je stalo, napravite bonove za druženja.

Jednostavno je – na listove papira napišite za što je bon, može to biti odlazak na kavu, zajednička večera, šetnja gradom, odlazak u kino, pustošenje šoping-centra... Ako imate vremena, zaigrajte se i s izgledom bonova.

A onda svaki put kada ta osoba poželi obaviti neku od tih aktivnosti s vama imat će bon zbog kojeg jednostavno nećete moći reći – ne. I na kraju ćete svi biti sretni zbog toga.

5. Knjiga "50 razloga zašto te volim"

Kupite malu bilježnicu, blokić, rokovnik... i bacite se na pisanje "knjige". Naslov može biti "50 razloga zašto te volim" i jasno vam je o čemu će ta "knjiga" biti. 

Možda imate i neku drugu ideju koja će biti još bolja kada je u pitanju osoba kojoj je poklon namijenjen. Kako god, personalizirana "knjiga" poklon je koji se pamti.

Na staklenku sa svijećom zalijepite lijepu poruku(Foto: Getty Images)

6. Boca uspomena 

Kupite staklenu bocu ili iskoristite neku koju već imate doma, ili teglu ako vam se više sviđa, i napunite je sitnicama koje vas vežu s osobom kojoj bocu poklanjate.

Mogu to biti karte za koncert na kojem ste bili skupa, školjka sa zajedničkog ljetovanja, vaša zajednička fotografija... Bilo što što vam padne na pamet. Poklon je to koji sigurno spada u kategoriju onih jeftinih, a neprocjenjivih jer je sastavljen od cijele hrpe uspomena.

7. Kasica-prasica u kojoj ćete štedjeti za zajedničko putovanje

Zajednička putovanja sigurno nisu dio poklona koji koštaju malo, ali dvije kasice jesu.

Rijetki mogu tek tako odvojiti nekoliko tisuća kuna za putovanje, ali ako s primjerice vašom prijateljicom već dugo planirate odlazak u neku egzotičnu zemlju, a problem su vam financije, kupite dvije kasice, jednu vama, jednu njoj, i napišite poruku u kojoj ćete joj objasniti da je to kasica koja će vas za godinu ili dvije dana odvesti do toliko sanjane destinacije.

Sve što trebate jest biti disciplinirane i svaki mjesec u kasicu ubaciti određenu svotu koja neće biti preveliko opterećenje za vašu svakodnevnicu. Kad se male ruke slože, sve se može.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?