Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U Tužiteljstvu BiH održan sastanak o procesuiranju predmeta ratnih zločina

19. rujna 2017. u 15:42 0 komentara 113 prikaza

Sastanak najviših funkcionera državnih i entitetskih pravosudnih institucija o radu na predmetima ratnih zločina i izmjenama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina održan je danas u Tužiteljstvu BiH.

Razgovarano je o praktičnim pitanjima u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina i svakodnevnoj suradnji i komunikaciji institucija kako bi bio ubrzan rad u predmetima ratnih zločina, kao i o potrebnim aktivnostima u izmjenama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Također, na sastanku je razgovarano o komunikaciji između državnih i entitetskih institucija prilikom proslijeđivanja predmeta na nadležnost entitetskim tužiteljstvima, kao i svim ostalim praktičnim pitanjima koja su bitna za što efikasniji rad na predmetima ratnih zločina radi pružanja podrške Radnoj grupi za izradu izmjena i dopuna Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Sastanku su prisustvovali vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zamjenik rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine Izet Odobašić, tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Milanko Kajganić, predstavnice Stalnog sudskog vijeća Suda BiH za ratne zločine sutkinje Minka Kreho i Željka Marenić, glavni tužitelj Tužiteljstva FBiH Zdravko Knežević i tužitelj Munib Halilović, tužitelj Branko Mitrović iz Republičkog tužiteljstva RS, te predstavnici Misije OESS-a u BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.