počela sanacija

U Tomislavgradu u olujnom nevremenu oštećeno više od 200 kuća

26.02.2019.
u 14:52

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad Jozo Jakić kazao je Feni da je općinsko povjerenstvo za procjenu šteta do sada zaprimilo oko 80 zahtjeva za procjenu šteta nastalih u olujnom nevremenu proteklog vikenda.

Po njegovim riječima, broj oštećenih kuća sigurno je veći, ali vlasnici pojedinih objekata žive i rade u drugim europskim zemljama pa nisu u mogućnosti podnijeti zahtjev. Procjenjuje se da je oštećeno oko 200 stambenih i pomoćnih objekata.

Najveće štete pretrpjela su kuće u naseljenim mjestima Borčani i Omolje gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla. Porušeno je i tridesetak električnih stupova visoke i niske mreže zbog čega su neka naselja i danas bez napajanja električnom energijom.

Nakon što su se u ponedjeljak i utorak vremenske prilike smirile, počela je sanacija oštećenih objekata, a jedan od lokalnih građevinskih poduzetnika Ante Topčić za Fenu je kazao kako ima pune ruke posla.

- Već smo sanirali nekoliko kuća, a vjerujem da ćemo u sljedeća dva dana završiti sve radove. Uglavnom se radi o oštećenju crjepova, a na nekoliko kuća oštećena je i drvena građa - kazao je Topčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?