Mjesto za još 92 djece

U Tomislavgradu svečano otvoren novi dječji vrtić

30.06.2022.
u 12:23

Svečanim presijecanjem vrpce i prigodnim programom u izvedbi vrtićke djece, jučer je u  Tomislavgradu otvoren novi dio Dječjega vrtića Tomislavgrad koji je s radom krenuo u svibnju ove godine.  

Svečanosti su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike  Hrvatske, Zvonko Milas, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordana Nakić, ministar unutarnjih poslova u  Vladi Hercegbosanske županije, Mario Lovrić i načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić, te brojni drugi gosti iz društvenog, političkog i javnog života. 

Novi objekt, uz prigodnu molitvu, blagoslovio je fra Stipe Rotim, sve, a otvorili su ga državni  tajnik Zvonko Milas i općinski načelnik Ivan Buntić u čemu su im pomogla vrtićka djeca. 
Pored Općine Tomislavgrad, izgradnju ovoga objekta sufinancirali su Vlada Republike Hrvatske, preko Središnjeg državnog ureda s 500.000,00 Kn, Vlada Hercegbosanske županije  sa 150.000,00 KM, te Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH i grad  Biograd na Moru po 100.000,00 Kn. 

Načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić u svom obraćanju nazočnima je izrazio  dobrodošlicu i zadovoljstvo otvaranja novog dječjeg vrtića, ujedno zahvalio svima koji su  pomogli izgradnju. Istaknuo je kako je ukupna investicija novoizgrađenog dijela ove  ustanove iznosila 956.000,00 KM. Zahvaljujući ovom projektu svoje mjesto u vrtiću dobilo  je još 92 djece, zaposleno je novih 13 djelatnika i trenutno njezine usluge danas koristi 196-ero djece, a zahtjeva za novim upisom još uvijek ima,. 

"Bez obzira kome pripadamo u političkom ili bilo kakvom drugom smislu, nikada ne  zaboravimo da pripadamo jednom narodu, da se prepoznajemo po vrijednostima koje nas  određuju kao pripadnike hrvatskog naroda i da u tom duhu mislimo na one koje dolaze – na ovu djecu, na one najmlađe na kojima je budućnost, a da budućnost ovdje postoji to sam  siguran. Vlada RH bit će uvijek uz vas", kazao je, između ostalog, Zvonko Milas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?