savjeti kuharica

U štrudlu s jabukama dodaj tajni sastojak, bit će sjajna!

11.02.2024.
u 16:16

Slasna štrudla od jabuka iz kuhinje Kristine s bloga Cutie and Pie uistinu je nešto posebno. A posebna je zbog tajnog sastojka koji sve mijenja. Pogađaš o kojem se sastojku radi?

Ponekad baš pašu klasične slastice poput štrudle od jabuka, a ponekad im poželimo dodati neki twist, neki svoj pečat. Upravo to napravila je Kristina s bloga Cutie and Pie, dodavši joj tajni sastojak koji mijenja sve!

Ovo nije klasična štrudla od jabuka, ovoj štrudli dodaje se tajni sastojak - griz. Ovisno o sezoni, ali i ukusu, jabuke možeš zamijeniti i višnjama, šljivama ili nekim drugim voćem, svaka će varijanta biti još ukusnija od one druge, prenosi gastro.24sata.hr.

Brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu, a pokazala se i kao omiljeni desert mojih dragih čitatelja na blogu. Kao mjernu jedinicu koristila sam čašu, a ona se odnosi na mjeru 1 čaše od jogurta.

Štrudla od jabuka i griza

Sastojci:

1 pakiranje kora za štrudlu

3 jaja

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 čaša griza

2 jogurta

1 kiselo vrhnje

2 vanilin šećera

1 prašak za pecivo

750 g jabuka (ili drugog voća po želji)

sok jednog limuna

3 žličice cimeta šećer u prahu

Postupak:

Prvo pripremi željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadi ga na vrijeme da se odmrzne i ocijedi od sokova. Po želji zasladi. Ako voliš puno voća, njegovu količinu možeš i povećati.  Jabuke naribaj, pokapaj limunovim sokom limuna i/ili pospi cimetom. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umuti. Zatim dodaj sve ostale sastojke i izmiješaj.  Raširi kore i podijeli ih u 3 grupe po 3 lista. Koliko grupa imaš, toliko ćeš imati štruca. Većinom budu u paketu kora za štrudlu po 9 komada, pa ih podijelim na 3x3. Ako uzmeš paket od 12 kora, onda možeš od toga napraviti ili 3 štruce po 4 lista ili 4 štruce po 3 lista.  Raširi jednu koru, namažite smjesom. Preko stavi drugu koru i namaži smjesom. Zatim stavi treću koru, namaži smjesom i rasporedi voće po želji. Kod nas to budu naribane jabuke posute cimetom, a osim jabuka najčešće koristim višnje i šljive.  Nemoj zaboraviti i krajeve namazati, kako ne bi bili suhi.  Zatim izmjeri pleh i vidi hoćeš li motati štrucu po širini ili po dužini. Smotaj štrucu i premjesti je u pleh za pečenje. Isti postupak ponovi s ostalim štrucama dok ne potrošiš kore. Na kraju s ostatkom smjese, premaži kore i popuni prostor između kora.  Peci otprilike 20 minuta na 180° C ili dok ne lijepo porumeni. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu, prenosi gastro.24sata.hr.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije