Drastična promjena vremena

U srijedu nas čekaju temperature zraka i do 15 stupnjeva

zima
24.01.2016.
u 07:00

Dnevne temperature će iznositi 1 do 6, u Hercegovini i SZBosni od 7 do 11 stupnjeva. U Hercegovini će biti sunčano, a u Bosni snijeg

Nakon jutarnjih minusa prethodnih dana koji su dosezali i - 20 stupnjeva, te jučerašnjih -16 u Bugojnu i -15 stupnjeva u Livnu, čini se kako nam slijedi pravo zatopljenje sljedećih dana, sudeći prema najavama meteorologa. Naime, prema FHMZ-u, već danas će ponovno biti toplije, ali će se dnevne temperature značajnije uvećati. Tako će maksimalne dnevne temperature iznositi 1 do 6, u Hercegovini i sjeverozapadnoj Bosni od 7 do 11 stupnjeva, piše Večernji list BiH.

U Hercegovini će biti sunčano, dok se u Bosni očekuje snijeg. I ponedjeljak će biti stabilan, jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od -2 do 2, a dnevne od 2 do 7, u Hercegovini i sjeverozapadnoj Bosni od 7 do 11 stupnjeva. U utorak će biti u Hercegovini, jugozapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnje temperature od -2 do 2, na jugu od 2 do 5, a dnevne od 4 do 10, u Hercegovini i sjeverozapadnoj Bosni od 10 do 14 stupnjeva.

U srijedu će u jutro biti umjereno do pretežno oblačano vrijeme. U ostatku dana razvedravanje. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 9 do 15 stupnjeva. I poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula kazao je lijede topliji dani, sedmice i mjeseci, no atmosfera i dalje neće biti sasvim stabilna. On je kazao kako su unatoč debelim minusima proteklih dana, kada se sve zbroji, oduzme i zbroji srednja temperatura zraka dosadašnjeg dijela siječnja, bar po pitanju Hrvatske, barem malo viša od prosječne iz službenog klimatološkog razdoblja (1961-1990.), a ponegdje čak i od one iz novijeg, toplijeg razdoblja (1981-2010.).

- Odstupanje je većinom veće od 1°C, i kad bi isto ostalo i na kraju mjeseca, klimatološka ocjena bila bi najmanje “normalno”, a u mnogim mjestima čak i “toplo”, piše Vakula dodavši kako će kraj siječnja i veljače biti iznadprosječno topao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije