suradnja

U Splitu službeno označen početak prekogranične suradnje BiH, Hrvatske i Crne Gore

Herceg
10.03.2016.
u 16:22

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je bio nazočan na Svečanoj konferenciji u Splitu kojom je  službeno označen početak  provedbe  Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Ovim programom iz fondova EU predviđeno je 67 milijuna eura  za prekogranične projekte.

Ovaj trilateralni program obuhvaća područja 12 županija u Hrvatskoj, 109 općina i Distrikt Brčko u Bosni i Hercegovini te 10 općina u Crnoj Gori.

Voditeljica Upravljačkog tijela Olja Georis, obraćajući se nazočnima pozvala je na prijavljivanje projekata za zajedničku prekograničnu suradnju koja bi se financirala sredstvima iz EU fondova iz ovog Programa. Kazala je kako je dobra suradnja preduvjet značajnijem korištenju sredstava iz Programa te podsjetila na to kako je jučer otvoren poziv za dostavu projektnih prijedloga u vrijednosti od oko 25 milijuna eura.

Marija Vučković, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU u Vladi RH istaknula je spremnost Ministarstva na pružanje potpore partnerima u realiziranju ovog prekograničnog projekta,  posebice na hrvatskim pograničnim područjima.
Predstavnica BiH na konferenciji u Splitu Nada Bojanić istaknula je kako je BiH spremna za provedbu ovog projekta koji će doprinijeti širenju prekogranične suradnje, te istaknula odličnu suradnju s kolegama iz Hrvatske koji imaju iskustva u pregovorima s EU.

„Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Crna Gora danas su kroz riječi svojih predstavnika iskazale punu spremnost za zajednički rad na projektima koje je moguće financirati iz fondova EU, a koji su predviđeni Programom prekogranične suradnje čiji je početak danas službeno otpočeo. Budući da Hercegovačko-neretvanska županija graniči s dvije županije u RH i kako već imamo određena iskustva suradnje na zajedničkim projektima, uvjeren sam kako ćemo našu suradnju dodatno osnažiti i kako će dio planiranih sredstava iz Programa biti realiziran i na području naše županije. Neupitno je naše opredjeljenje da s kolegama iz drugih regija i država surađujemo i kroz zajedničke aktivnosti realiziramo projekte na dobrobit svih naših građana“, kazao je predsjednik Herceg po završetku svečane konferencije u Splitu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije