povećan broj okupljanja

U SKB Mostar očekuju veći broj hospitaliziranih zbog korone

skb mostar - covid bolnica
Stojan Lasić
05.01.2022.
u 17:05

U zadnja tri tjedna incidenca u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji, svaki tjedan se udvostručava

Iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u narednim danima očekuju povećan broj hospitaliziranih zbog covida-19 te upozoravaju kako se u zadnja tri tjedna incidenca u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji, svaki tjedan udvostručava što je, kako kažu, očekivano s obzirom na povećan broj okupljanja tijekom mjeseca prosinca i povećanog dolaska turista.

- Narednih dana očekujemo povećan broj hospitaliziranih zbog covida-19, kao i povećan broj hospitalizacija zbog bakterijskih komplikacija koje su česte komplikacije respiratornih virusa što je uobičajeno u zimskim mjesecima, osobito kod influence koja cirkulira među našom populacijom – rečeno je Feni iz SKB Mostar.

U zadnja tri tjedna incidenca u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji, svaki tjedan se udvostručava što je očekivano s obzirom na povećan broj okupljanja tijekom mjeseca prosinca i povećanog dolaska turista, dodaju iz te zdravstvene ustanove.  

Nadalje navode kako je prema dnevnim izvješćima vidljivo povećanje broja testiranih osoba na covid-19, povećan broj pozitivnih testova, a posljedično i povećan broj hospitalizacija.

U SKB Mostar trenutno je hospitalizirano 99 pacijenata, uglavnom starije dobne populacije s pridruženim komorbiditetima.

Na pitanje ima li među hospitaliziranim cijepljenih i u kojem postotku, ističu kako je omjer cijepljenih i necijepljenih i dalje isti, tj. oko 85 posto je necijepljenih pacijenata. 

Dodaju kako za sada nema hospitaliziranih pacijenta koji su primili treću dozu cjepiva.

U SKB Mostar također trenutno nema hospitalizirane djece zbog koronavirusa ili gripe i zasad u toj zdravstvenoj ustanovi nije zabilježen nijedan slučaj flurone. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?