na Trgu širokobrijeških žrtava

U Širokome Brijegu položeni vijenci za pobijene hercegovačke franjevce

06.02.2018.
u 09:47

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokome Brijegu u ponedjeljak su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položila izaslanstva Grada Širokog Brijega, Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat pri HNS-u BiH, te predstavnici Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke županije i Hrvatskog dokumentacijskog centra iz Mostara.

Od 2012. godine 7. veljače se u Širokom Brijegu obilježava kao Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk, u znak sjećanja na franjevce i Hrvate ubijene u Drugom svjetskom ratu i poraću, dok je taj dan Županija zapadnohercegovačka proglasila Danom sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja.

U sklopu manifestacije "VIII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca" u ponedjeljak je u samostanskoj crkvi misu zadušnicu predslavio fra Domagoj Šimić.

Dodijeljene su i nagrade nagradnog natječaja na temu pobijeni franjevci, za uzrast osnovnoškolaca. Prvu nagradu dobila je Nika Bubalo iz Širokog Brijega za literarni uradak "Velikani našega vremena", drugu nagradu dobio je zajednički literarni uradak "Istina je jedna" učenika VII. razreda OŠ Biograci, a treću je dobila Viktorija Kožul iz Širokog Brijega za uradak "Pobijeni franjevci", priopćeno iz Vicepostulature postupak mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije