UNO BiH

U siječnju prikupljeno 568 milijuna KM neizravnih poreza

novac KM
04.02.2018.
u 13:56

Uprava za neizravno oporezivanje je u siječnju 2018. godine prikupila 568 milijuna KM neizravnih poreza, što je za 85 milijuna KM više u odnosu na siječanj 2017. godine, kada su prihodi od PDV-a, trošarine, carine i putarine iznosili 483 milijuna KM.

Raspodjela prihoda sa Jedinstvenog računa UNO vrši se u skladu sa Zakonom o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Odluci o koeficijentima za raspodjelu prihoda entitetima, koju je donio Upravni odbor UNO.

Nakon što je UNO gospodarstvu u siječnju 2018. godine vratila 116 milijuna KM po osnovu povrata PDV-a, raspodjela prihoda sa Jedinstvenog računa Uprave za neizravno oporezivanje u siječnju je vršena za financiranje državnih institucija, prema entitetskim ministarstvima financija i Direkciji za financije Brčko distrikta. 

Tako je u siječnju za financiranje državnih institucija raspoređen iznos od 61 milijun KM, dok je ostatak sredstava raspoređen na sljedeći način: Federaciji BiH ukupno 244,5 milijuna KM, Republici Srpskoj 122,5 milijuna KM i Distriktu Brčko 13,5 milijuna KM.

Podsjećamo, u 2017. godini UNO je je prikupila rekordne prihode od neizravnih poreza, koji su iznosili 7 milijardi i 44 milijuna KM. U 2018. godini pred UNO je stavljen još ambiciozniji plan, prema kojem bi Uprava trebala prikupiti 7 milijardi i 342 milijuna KM prihoda od neizravnih poreza, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?