neuobičajen slučaj

U Sarajevu se pojavile zmije, građani uznemireni: Jesu li opasne po stanovništvo

13.10.2022.
u 16:34

Nakon poziva stanovnika sarajevskih naselja Ciglane i Koševo zbog pojave zmija, iako to nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, navode iz Općine Centar, danas su predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Centar i Zavoda za javno zdravstvo Sarajevske županije obišli navedena naselja kako bi se definirali koraci za postupanje, ali i ustanovilo postoji li opasnost po stanovništvo.

Tijekom obilaska terena zaključeno je da zmije koje su primijećene u blizini stambenih objekata nisu otrovne te u tom smislu ne predstavljaju opasnost po zdravlje i sigurnost ljudi. 

Kako je navedeno, nije moguće ustanoviti iz kojeg pravca su zmije došle, ali u narednom razdoblju stanje na terenu će se pratiti te poduzimati mjere i aktivnosti kako ne bi dolazilo do ovakvih pojava, prenosi N1.

Iz Zavoda za javno zdravstvo SŽ poručili su da je u narednom razdoblju planirana i jesenjska deratizacija, te će se posebna pažnja obratiti prilikom tretiranja ovih naselja.

Naime, proteklih dana stanovnici sarajevskih naselja Ciglane i Koševo snimili su dvije zmije koje su se pojavile ispred stambenih zgrada i na parkingu. Građani su uznemireni i rekli su da do sada nisu nikada na ovom području ništa slično vidjeli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije